Tiivasurfi koolitus (iseendale)


Kuhu 2/3 suve juba kadus? Täna tuli hirm peale, et ma ei õpigi sel suvel tiivasõitu ära. Kuigi ahvatlus oli suur, võtta lohe ja foil, kruvisin hoopis oma 117L lauale foili alla. Emotsioonid on nii head, et juba vees teadsin, et kirjutan ka.
Algus oli küll masendav, sest lohega tuleb juba palju paremini välja, aga tiivaga olin vees esimesed pool tundi nagu täiesti nullist jälle. Põlvitasin seal laual, sõitsin alla tuult põhja kinni ja trampisin tagasi sügavasse vette. Mingi aeg ikka võtsin end kokku ja tõusin püsti, siis tuli entusiasm tagasi, nii lahe tunne ikka, kui püsti saad. Peamiseks takistuseks seekord said ujumisala poid, enne neid hüppasin laualt maha alati. Mingi aeg võtsin jälle end kokku ja ei hüpanud laualt maha, vaid pöörasin tiiva ja laua teisele poole, see oli üllatavalt lihtne (lohe foiliga ma seda veel teha ei oska). Et tegelikult oli isegi hea, et need poid ette jäid 😀
Kui tuul tugevam oli, siis sain veidi vastu tuult sõita, see oli ka väga mõnus tunne. See muidugi, et ma püsti sain, ei tähenda, et see foil veest välja tõusis. Aga sammuke ikka edasi ja ehk ikka tõuseb ükspäev 
Lauale soovitan kindlasti kohe leashi osta. Kui ma selle laua ostsin, siis ma isegi ei küsinud, kus leash on, sest ma olin kindel, et ma ei julge seda lauda enda külge kinnitada. Täna mõtlesin ümber, iga kord kui ma sügavamas laualt maha hüppasin, pani laud sellise hooga kalda poole, et ma ei saanud teda enne kätte kui ta põhjas kinni oli. Tagasi trampides teadsin, et järgmine kord on selle laua ja minu vahel leash. Samuti ajas muigama, kui ettevaatlikult ma esimesed korrad seda foili käsitlesin, tegelikult ta on palju sõbralikum, kui algul välja paistab. Kuigi… alguses tagusin jalgu sellega nii valusasti, et mõned järgmised korrad käisin vaid sussidega harjutamas.
Veetunde sel nädalal on mul tõenäoliselt sama palju kui terve see aasta kokku varem. Kahel päeval sõitsin Pärnus mitu tundi, eile Stroomis kolm tundi ja täna Stroomis neli tundi.
Loodetavasti on järgmisel nädalal ka see „jube tuul“ 😀

Lisaja: Kristi Uncategorized